Haagse jazzpodia omarmen Jazzin' The Hague.
Vijf nieuwe namen toegevoegd aan de festival line-up.

Al sinds mensenheugenis is jazz alom vertegenwoordigd in Den Haag. Bijna iedere avond kan het publiek naar een jazzconcert in één van de vele jazzpodia die Den Haag rijk is. Dit jaar is er ook een groot jazzfestival terug in de stad en vindt het plaats op de vertrouwde plek in het World Forum op 1 en 2 juni 2012.

Een van de belangrijkste ambities van festival Jazzin´ The Hague is het bieden van een platform voor jazz in de Hofstad en hiermee de kleurrijke Haagse jazz scene zichtbaar maken voor een groot publiek. De organisatie heeft daarom zijn best gedaan het Haagse jazz circuit bij het festival te betrekken.

Dat is gelukt met het inrichten van een speciaal podium waarop vijf Haagse jazzpodia een jazzformatie kunnen presenteren die symbool staat voor het programma dat zij het hele jaar door programmeren op hun podium.

In een eigen zaal in het World Forum zullen De Regentenkamer, EJP@Pavlov, Muziekcafé De Pater, Jazz Sociëteit Engels en Muziekcafé de Kikker op vrijdag 1 juni 2012 bijzondere jazzgroepen presenteren. De line-up is vandaag bekend gemaakt en bestaat uit Traeben, Ack van Rooyen & Juraj Stanik, Azure, Nadia Basurto, Anke Angel ft. Keith Dunn.

INFORMATIE OVER DE ARTIESTEN:

EJP@Pavlov presenteert: Ack van Rooyen en Juraj Stanik
Smullen voor de ware jazzliefhebber: de lyriek en de prachtige toon van meester-trompettist Ack van Rooyen, met een van de meest bijzondere jazzpianisten die Nederland rijk is, Juraj Stanik. Kan niet missen, goed voor topjazz.

De Regentenkamer presenteert: Traeben

Traeben maakte, na de eersteling ‘Nordic project’, een tweede cd, ‘Push’, en koos voor melodieuze composities waarin samenspel en het groepsgeluid voorop staan. Als tegenwicht in een vaak individualistische jazzwereld.

Muziekcafé De Pater presenteert: Azure
Azure speelt een mix van kamerjazz, pop, funk en latin, met een typerend kwartetgeluid waarin de piano van Pierre-Francois Blanchard en de gitaar van Rogier Schneemann naadloos samengaan. Hun eerste cd heet ‘When she smiles’.

Muziekcafé De Kikker presenteert: Nadia Basurto Quartet

De Catalaanse Nadia Basurto is een pittige jazzzangeres die een song met durf tegemoet gaat, naar zich toehaalt, volop vult met emoties en daar een zeer persoonlijk verhaal van weet te maken.

Jazzsociëteit Engels presenteert: Anke Angel ft. Keith Dunn
‘Honky Tonk Train’ en ‘Kansas City’ gespeeld door een vrouwelijke boogiewoogie en bluespianiste: Anke Angel is een uitzondering. Naast haar de  Amerikaanse zanger en harmonicaspeler Keith Dunn voor nog meer ‘blue notes’.

 


Nieuwsbrief

Website laten maken