Wij zijn trots dat wij mogen aankondigen dat Roy Hargrove Artist in Residence is voor Jazzin’ The Hague. Hargrove is één van de meest gerenommeerde jazz trompettisten van het moment en begeeft zich in de wereldwijde top van de jazz.

 

Als artist in Residence zal Hargrove meerdere optredens verzorgen op Jazzin’ The Hague. Zo zal hij met zijn eigen kwintet optreden en wordt ook zijn wereldberoemde RH Factor ingevlogen. Daarnaast zal Hargrove een gastoptreden verzorgen bij een grote Nederlandse Big Band als het openingsconcert van Jazzin’ The Hague.

 

Naast Roy Hargrove zijn o.a. ook Roberta Gambarini , Kurt Rosenwinkel Standards Trio, New Cool Collective Big Band, Wouter Hamel, Barry Harris, Curtis Fuller, DJ Maestro en Jules Deelder bevestigd voor Jazzin’ The Hague. Daarnaast zal het Rosenberg Trio op Jazzin’ The Hague haar 25ste verjaardag vieren met een bijzonder concert waarvoor wereldberoemde gasten zijn uitgenodigd, zoals Dorado Schmitt en Florin Niculescu.

“We zijn nog volop bezig met het programma, maar zijn trots dat we nu al een deel bekend kunnen maken. De komende weken zullen we nog meer namen naar buiten brengen.”, aldus Peter Beets, Hagenaar van origine met een bloeiende internationale carrière als jazzpianist. Beets speelt met jazzgrootheden als Wynton Marsalis en Chick Corea en is de vaste pianist van Rita Reys en het Jazzorchestra Of The Concertgebouw.


De programmacommissie streeft ernaar alle jazz en verwante stijlen te programmeren. Beets: “Het festival moet interessant zijn voor iedereen. Main stream, avant garde, pop, wereldmuziek zijn allemaal stijlen die op een festival van dit formaat te horen moeten zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het publiek ook wat kan ontdekken en zullen wij ook jong talent programmeren.” aldus Beets. De namen die nu bevestigd zijn, zijn te vinden op jazzinthehague.nl/artiesten. 


Het festival heeft met Arrow Jazz Fm en Radio6 twee sterke mediapartners aangetrokken. Beide zenders zullen een grote promotiecampagne voeren. Daarnaast zal Radio6 beide dagen live uitzenden vanaf het festival terrein.

Nieuwsbrief

Website laten maken