Den Haag, 16 mei 2012 Het festival Jazzin’ The Hague dat op 1 en 2 juni a.s. in het World Forum zou plaatsvinden, is afgelast. De zeer tegenvallende kaartverkoop heeft volgens de organisatie geleid tot een situatie waarin het onverantwoord is het festival door te laten gaan.

Jazzin’ The Hague werd in het afgelopen jaar ontwikkeld door A&A Concerts in samenwerking met vele enthousiaste Haagse partijen die de 36-jarige traditie van jazz in het World Forum wilden voortzetten na het vertrek van North Sea Jazz naar Rotterdam en het faillissement van The Hague Jazz in 2011. Ondanks de vele positieve berichten in de media over het initiatief, het sterke programma en de uitgebreide marketinginspanningen, is het niet gelukt om voldoende kaarten te verkopen op basis waarvan er een festival georganiseerd kan worden dat eer doet aan de geprogrammeerde artiesten en zou kunnen voldoen aan de verwachtingen die de consument van een dergelijk festival mag hebben.

Arwin Touw, woordvoerder namens de organisatie: “Met veel positieve energie, hebben we een fantastisch programma met nationale- en internationale artiesten in elkaar kunnen zetten en waren alle betrokkenen bij dit grote project enthousiast bezig om een onvergetelijke eerste editie van de grond te krijgen. Ook was er veel aandacht voor jong talent en waren Haagse partijen als het Koninklijk Conservatorium, Het Koorenhuis en Stichting Prospero nauw verbonden aan het festival. Met pijn in het hart moeten wij helaas constateren dat het publiek het massaal heeft laten afweten en dat de basis voor een jazzfestival in Den Haag blijkbaar is verdwenen.”

Heeft u kaarten via SeeTicket gekocht dan kunnen deze geretourneerd worden tegen volledige vergoeding via deze pagina. Heeft u fysieke kaarten bij Paagman, Den Haag gekocht dan verzoeken wij u deze kaarten te retourneren bij Paagman, Frederik Hendriklaan 217, Den Haag. (Deze kaarten kunnen niet geretourneerd worden via SeeTickets.)

Nieuwsbrief

Website laten maken